Beyond food and design

01.10.2015 — 31.01.2016
Ma-Zo
10u – 17u

C-mine designcentrum

“Hoe voedsel vorm geeft aan ons landschap” luidt het bijschrift van de expo Beyond food and design. Sterker nog: hoe kijkt het kruim van onze designers en internationale experten naar de geschiedenis, het heden en de toekomst van onze regio? Voedsel, of de manier waarop we het produceren of distribueren, heeft immers een verregaande invloed op hoe we leven en ons landschap.

Water, vis, bijen en champignons

Designers uit de voorbije edities van Toegepast dachten samen na over vier thema’s die te maken hebben met voedselproductie en –consumptie in onze regio:  champignons, bijen, viskweek en mijnwater. Zes maanden lang gingen ze met elkaar in dialoog rond één van deze thema’s. Ze werden hierbij gesteund door designers met internationale faam en expertise rond deze thema’s zoals Henriëtte Waal, Eric Klarenbeek, Foodcurators en Tomáš Libertiny.
Wat je mag verwachten? Vooral een visuele tentoonstelling; een intrigerende reeks objecten, tekeningen, installaties en concepten. Bijzonder is dat voor deze expo meer dan 25 nieuwe werken werden gemaakt.

20 jaar toegepast

Beyond food and design is een expo in het kader van 20 jaar Toegepast, een initiatief van Cultuurplatform Design, C-mine Genk en Z33, en maakt deel uit van het extra-muros programma van RECIPROCITY design liège.

gratis toegang
meer info: http://www.beyondfood.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s